Swan Shadow

Nautor Swan staat in de zeilwereld bekend om zijn hoogwaardige racejachten en prestatiegerichte cruise-Swans. Tegenwoordig verlegt Nautor de grenzen van zijn merk door het motorjachtsegment te betreden met een nieuwe motorboot, Swan Shadow. Geboren uit de passie die Leonardo Ferragamo heeft voor de maritieme wereld, verbreedt de Swan Shadow het aanbod aan schepen dat de Finse werf haar klanten aanbiedt, perfect afgestemd op de kernelementen van haar merk-DNA: prestatie, kwaliteit, elegantie. Deze kernelementen, en de waarden van design en innovatie die diep geworteld zijn in het erfgoed van Nautor, liggen ook aan de basis van het concept van Swan Shadow, voorbestemd om een tijdloos icoon te worden.

Het nieuwe model markeert de voltooiing van het Nautor Swan-portfolio en productassortiment met een multifunctioneel motorjachtconcept dat in staat is om aan de behoeften van Nautor’s klanten te voldoen en een topsnelheid tot 55 knopen kan bereiken.

“Al zoveel jaren hebben we erover nagedacht om een motorboot te lanceren, maar we hebben deze verleiding altijd weerstaan totdat we echt het gevoel hadden dat we iets heel bijzonders en unieks te bieden hadden. En dit is wat er gebeurt met Swan Shadow. Ze zit boordevol ingrediënten waar wij in geloven en we hebben er vertrouwen in dat we een belangrijk statement gaan maken in het motorjachtsegment.” Leonardo Ferragamo, voorzitter.

“Het Nautor Swan-erfgoed en het design-DNA van hun schepen waren mij en het team al goed bekend, nadat ik eerder aan het ontwerp van de ClubSwan 50 had gewerkt in samenwerking met Nautor en Juan K. We begrepen de belangrijkste ontwerpkenmerken die we konden overnemen van de Swan-racejachten en die we in dit motorbootontwerp verwerkten. Dit is een sprong naar een andere productcategorie dan waar Nautor aan gewend is, en er is ook veel nagedacht over de levensstijl en de verschillende gebruiksscenario’s voor deze schepen. Samen wilden we iets sportiefs en leuks creëren, zonder concessies te doen aan de elegantie die klanten van een Swan verwachten. Prestaties zijn een net zo belangrijk onderdeel van het erfgoed van Nautor, en hiermee moet rekening worden gehouden bij het ontwerpen van het product. Wij hebben verschillende opties in het assortiment: van een korte en lichtgewicht T-top tot een stevigere, cabriolet Limousine tender. We gebruiken ook een vastschroefsysteem op het dek dat meerdere verschillende meubelindelingen mogelijk maakt. Met dit soort veelzijdige ontwerp vertrouwen we sterk op computationele vloeistofdynamica-simulatie (CFD) om de prestaties in alle verschillende productconfiguraties te optimaliseren.” JARKKO JÄMSÉN, Swan Shadow Designer