Swan 80

De nieuwe Swan 80 is ontworpen dankzij de beroemde scheepsarchitect Germán Frers die het algemene concept en de scheepsarchitectuur creëerde, Lucio Micheletti de buitenstijl en Misa Poggi de interieurstijl. Een frisse nieuwe look aan dek is voorzien van met hout beklede cockpitkappen – die verder naar achteren zijn verlengd voor comfort voor de bemanning – die een nieuw perspectief aan het jacht toevoegen. Met zijn moderne, overzichtelijke uitstraling spreekt het ontwerp van netheid en efficiëntie. Benedendeks heeft de Swan 80 de ruimte en capaciteit om een grote verscheidenheid aan cabineconfiguraties en open ruimtes te bieden om aan alle eisen te voldoen.

Het vrijwel vlakke houten dek van de Swan 80 accentueert het discrete en gestroomlijnde koetsdak dat vanaf de mast naar achteren loopt. Omdat het gehele achterkuipgedeelte van het jacht vlak is, is elke gewenste configuratie van zitplaatsen, opbergruimte aan dek of ander meubilair mogelijk. Uiteraard is het ook mogelijk om in de racemodus al het terrasmeubilair te verwijderen. Op dezelfde manier kan het open achterdek worden ingericht om te zwemmen en zonnebaden in cruiseconfiguratie, met gemakkelijke toegang tot het strandgedeelte en het zwemplatform, die op hun beurt grenzen aan de lazarette met volledige breedte, die gemakkelijk plaats biedt aan een stijve opblaasbare boot.

De Swan 80 is voorzien van dubbele roeren voor richtingsstabiliteit, een taps toelopende rompingang en een krachtig achtergedeelte, met een ontwerp dat een optimale balans mogelijk maakt tussen prestaties en stabiliteit bij verschillende hellingshoeken.

De constructie van de romp van glasvezelversterkte epoxy met schuimkern en unidirectionele versterkingen van koolstofvezel zorgt voor stevigheid en duurzaamheid.


SPECIFICATIES
Lengte romp: 23.99 m 78.70 ft
LOA: 25,55 m 83.82 ft
LWL: 22,18 m 72.77 ft
Breedte max: 6,40 m 21.00 ft
Diepgang: 4.00 m 13.12 ft
Gewicht (light): 42.600 kg 93,916 lbs
Ballast, standaard kiel: 11.600 kg 25,573 lbs
Engine: Engine Steyr SE186E38 129 kW 175 Hp