Club Swan 28

Als kleinste model ooit geproduceerd door Nautor Swan, vertegenwoordigt de ClubSwan 28 de instap in de ClubSwan Racing-wereld, gebaseerd op het concept van eenvoud, kwaliteit en natuurlijk pure One Design-snelheid.
De ClubSwan 28 zal geschikt zijn om deel te nemen aan de One Design-races op hoog niveau over de hele wereld.
ClubSwan 28 is een entree in de ClubSwan one design racewereld omdat het speciaal is ontwikkeld voor gepassioneerde zeilers die houden van close racen samen met een dosis hoge prestaties in een boot die eenvoudig te gebruiken is.

Daarom is het ontworpen om slim, leuk en snel te zijn, maar niet overdreven technisch, zodat het gemakkelijker wordt om in de racewereld te komen.

Architect
Juan Kouyoumdijan
Ontworpen door Juan K, zal ze varen met een bemanning van vier. Ze is een puur ontwerp en gaat in de zomer van 2024 het water op.
De ClubSwan 28 is ontworpen om zo eenvoudig mogelijk te zijn en toch een hoog prestatieniveau te behouden onder alle omstandigheden. Zowel de romp als het dek worden gebouwd met speciaal versterkt glasvezel, met een carbon mast en zonder achterstag.

DEK
Het ontwerp van de dekindeling zorgt voor een schone en veilige cockpit, waardoor je been-in kunt racen en binnenboord kunt zitten, en alle ergonomische onderzoeken zijn rond deze functie uitgevoerd.
ClubSwan 28 zal een volledig kite-ophaalsysteem hebben met een schuifluik op de boeg.
Dankzij de hefkiel en de afmetingen is de boot gemakkelijk te volgen en kan hij in slechts enkele uren worden opgetuigd en afgetuigd. Het is de grootst mogelijke zeilboot die kan worden gevaren zonder al te veel complicaties en waarvoor geen specifieke vergunning nodig is.
Het zeilplan is krachtig, de zeilgarderobe bestaat uit een grootzeil, een fok, een AP-kite en een reaching kite.
Bij het concept van de tuigage draait alles om eenvoud, gebaseerd op één enkele beweging van de tuigage op en neer via een speciaal en eenvoudig hydraulisch systeem. De mastbuiging en hoofdstagspanning worden gelijktijdig bereikt zonder de noodzaak van een achterstag dankzij de configuratie van de lijkwaden.


SPECIFICATIES
HULL LOA (incl. bowsprit):10.70 m / 35.10 ft
HULL CONSTRUCTION LENGTH: 8.50 m / 27.88 ft
BEAM MAX:2.50 m / 8.20 ft
DRAUGHT:1.80 m / 5.90 ft
DISPLACEMENT:1000 kg / 2204.62 lb
TOTAL SAIL AREA: 49sq m / 527.43 sq ft
MAINSAIL AREA:30.5 sq m / 328.29 sq ft
SPINNAKER AREA:70 sq m / 753.47 sq ft
JIB AREA:18.50 sq m / 199.13 sq ft

 


CLUB SWAN 28 Brochure
CLUB SWAN 28 Informatie aanvraag