Club Swan 80

De ClubSwan 80, het nieuwste lid van het ClubSwan-assortiment, toont opnieuw aan dat deze divisie van Nautor Swan jachten aanbiedt die gebaseerd zijn op de waarden stijl, snelheid, innovatie, technologie en competitief zeilpotentieel. De snelle, leuke en innovatieve Maxi completeert het assortiment ClubSwan-jachten en zit naast de kleine maar technologisch geavanceerde ClubSwan 36 waarmee hij enkele kenmerken deelt voor gebruiksgemak, zoals de geavanceerde rompvorm, het zeilplan en de innovatieve onderwateraanhangsels. Het model bevindt zich tussen de ClubSwan 50, die een nieuw tijdperk in One-Design markeerde, en de super maxi ClubSwan 125, die al een bewezen winnaar is met een eindoverwinning bij de Rolex Fastnet Race en een eervolle finish bij de Caribbean 600 2022.

De ClubSwan 80 is gebouwd door Persico Marine – de strategische partner van Nautor Swan – en een internationale scheepswerf die wereldwijd bekend staat om zijn expertise in het bouwen van hoogwaardige racejachten.Het ClubSwan 80-ontwerp beantwoordt aan een specifieke opdracht voor een snelle Maxi, geoptimaliseerd om te racen, met een optioneel interieur waarmee eigenaren tussen de races door kunnen genieten van tijd op zee. Het model is speciaal ontworpen om aan land te racen, voor offshore-evenementen op middellange afstand en voor het traditionele Maxi-circuit. Het nieuwe model is voorzien van een kantelbare kiel van 4,75 m, wat een geweldig compromis blijkt te zijn tussen een zeer snelle, diepe kiel en tegelijkertijd het mogelijk maken van het jacht om zonder enige beperking havens en havens binnen te varen.

De ClubSwan 80 heeft dubbele roeren, zoals gewoonlijk overgenomen in zijn nieuwe vorm zoals ontworpen door Juan Kouyoumdjian (zoals gebeurde voor ClubSwan 36), en een canard. Meer specifiek is er een roterende canard gebruikt voor het zeilen in korte races bij lichte tot middelmatige wind (VMG), maar ook om een grote flexibiliteit te bieden in de tactische situatie die heel gebruikelijk is bij krappe vlootraces.

De zeer lange, intrekbare boegspriet, samen met de zeer lichte waterverplaatsing in verband met de kantelbare kiel, maakt het jacht tot een echt monster voor de wind en zorgt voor enorm veel zeilplezier.

SPECIFICATIES
LOA24.70 m – 81.30 ft
Beam6.00 m – 19,68 ft
Draft4.7 m – 15,42 ft
Displacement19.210 kg  – 42.350,8 lbs
Ballast6.500 kg – 14.330,05 lbs


CLUB SWAN 80 Brochure
CLUB SWAN 80 Informatie aanvraag