Club Swan 43

Met een gerenommeerd Swan One Design Circuit en een hoge deelname van ClubSwan Yachts aan de gevestigde regatta’s, geeft Nautor Swan een nieuwe impuls aan het assortiment door de introductie van de ClubSwan 43. Ontworpen door Juan Kouyoumdjian, staat de gloednieuwe ClubSwan 43 op de Ze is toonaangevend op het gebied van hedendaags jachtontwerp en is een perfecte cross-over: een volwaardige racer die in staat is om deel te nemen aan de meest boeiende races ter wereld en met de mogelijkheid om een ‘sportcruising’-ervaring te bieden.

Voor dit innovatieve project bundelen de interne experts van Nautor Swan en Juan K hun krachten met een toonaangevend team van professionals in het veld. De engineering wordt toevertrouwd aan Pure Design & Engineering, terwijl het interieurontwerp van de tekentafels komt van Lucio Micheletti, Micheletti+Partners.

Het jacht is ontworpen als een One Design-pakket, volgens de expertise van Nautor in dit segment, dat een professioneel beheerde klasse omvat en dat ze kan deelnemen aan de speciale Swan One Design Circuits, zoals de Nations League en de Swan One Ontwerpwerelden. Belangrijk is dat ze ook wordt ontworpen om competitief te zijn onder ORC Cat. B. zal het dus leuk vinden om deel te nemen aan de belangrijkste ratingregatta’s over de hele wereld, wat een opwindende reeks racemogelijkheden voor eigenaren biedt

Architect
Juan Kouyoumdijan
Het ClubSwan 43-project, ontworpen door Juan Kouyoumdjian, is het snijvlak van hedendaags jachtontwerp. Ze is opgevat als de perfecte cross-over: een volwaardige racer die in staat is om deel te nemen aan de meest boeiende races ter wereld en met de mogelijkheid om een ‘sport-cruising’-ervaring aan te bieden. ‘ ervaring. “De ClubSwan 43 is het beste van twee werelden, een pure racer met een stijlvol en elegant interieur.” Zegt Juan K, scheepsarchitect. “Het zou spannend zijn om haar te zien concurreren in realtime en ratingraces.”

De ClubSwan 43 zal, zoals elk jacht met de handtekening van Nautor Swan, zonder compromissen en volgens de hoogst mogelijke normen worden gebouwd. Zowel de romp als het dek zullen worden gebouwd met behulp van E-glas in epoxyhars met koolstofversterkingen, aangevuld met een koolstofmast en giek.


SPECIFICATIES

HULL LOA (incl. bowsprit): 14.56 m / 47.8 ft
HULL CONSTRUCTION LENGTH:13.10 m / 43.0 ft
BEAM MAX: 4.25 m / 13.9 ft
DRAUGHT (light):2.40 m / 7.8 ft
DISPLACEMENT (empty): 7.050 kg / 15.542 lb
ENGINE:Yanmar 40 HP
TOTAL SAIL AREA: 118 sq m / 1.171 sq ft
FORE TRIANGLE:45.5 sq m / 490 sq ft
MAIN SAIL: 72.7 sq m / 782 sq ft
ASYMMETRIC SPINNAKER: 172 sq m / 1.873 sq ft
FUEL: 140 I / 37 gal (us)
FRESH WATER: 300 I / 80 gal (us)
BLACK WATER: 60 I / 15.9 gal (us)

 


CLUB SWAN 43 Brochure
CLUB SWAN 43 Informatie aanvraag