Club Swan 36

Het fortuin van Nautor Swan werd geboren met een 36 voeter, een van de eerste paar jachten gebouwd in glasvezel. Toen de Swan 36 ter plaatse arriveerde, werd een nieuw datum vastgelegd. Met haar combinatie van snelle lijnen, met de moderne gescheiden vinkiel en het aan de skeg opgehangen roer, en haar volledig ingerichte interieur, vertegenwoordigde ze een van de allereerste productieracers/cruisers. Ze was vanaf het begin een succes met de levering van 90 boten in slechts drie jaar tussen 1967 en 1970. Haar succes op de renbaan in Groot-Brittannië begon tijdens de Cowes Week in 1968, toen de Casse Tete II van Dave Johnson en Michael Hurrell alle boten wonnen. van hun rassen. Elders was ze regelmatig aan het slaan en trok ze veel hoofden. De Swan-stijl en het merk Swan waren geboren samen met een formule die zich de komende jaren snel zou ontwikkelen, gedeeltelijk geholpen door de Admiral’s Cup. Na 52 jaar hetzelfde enthousiasme en geloof in innovatie zijn dit nog steeds de basisingrediënten voor het creëren van de ClubSwan 36.

Architect
Juan Kouyoumdijan
“Een zeilboot is uniek in de manier waarop hij vrije energie omzet in beweging. Hoe efficiënter deze transformatie van energie is, hoe meer je toegang krijgt tot sensaties en emoties die alleen in een zeilboot gevoeld kunnen worden, en nergens anders. de verbinding tussen mens en machine loopt via het roer en daarom is het van fundamenteel belang dat het stuursysteem evenwichtig en verstandig is, zodat de stuurman dergelijke gevoelens en emoties waarneemt. dit is een centraal onderdeel van mijn ontwerpen, zonder dat een zeilboot zijn magie verliest. “De nieuwe ClubSwan 36 is een innovatief jacht met hoge prestaties dat is ontwikkeld met behulp van alle ervaring van Nautor ClubSwan Division en de gedetailleerde hydrodynamische en CFD-studies van Juan Kouyoumdjian in een tijdloos authentiek ontwerp. We werken met de meest gekwalificeerde experts die beschikbaar zijn en volgen een diepe toewijding om de grens te vinden tussen een ongelooflijk snelle romp, dankzij de nieuwste beschikbare technologie, en onberispelijke handling onder alle omstandigheden. De ClubSwan 36 lijkt op een moderne supercar, waarmee je uitzonderlijke grenzen kunt bereiken met totale controle. De buitengewone sensatie van surfen met een snelheid van meer dan 20 knopen in totale veiligheid moet je ervaren om te geloven. Met de ClubSwan 36 kan een amateurzeiler extreme prestaties bereiken terwijl hij in strenge concurrentie met het strikte One Design racet.

DEK
De ClubSwan 36 beschikt over een moderne dekindeling, het ontwerp komt voort uit de evolutie van een concept, getest met verschillende schaalmodellen, de vorm is strak met een goed gedefinieerde ergonomie. Het ontwerp is gebaseerd op de manier waarop het dek zal worden gebruikt: al het overbodige is verwijderd, waardoor alleen wordt toegevoegd wat nodig is voor een efficiënte plaatsing van de bemanning en hoe de bemanning samen beweegt. Er is diepgaand onderzoek gedaan om de plaatsing van lijnen te optimaliseren met de juiste kabels en plaatsing die af en toe de romp kruisen, maar ook met nette oplossingen waarbij leidingen ook dienst doen als voetsteun. Het dek is voorzien van zeven Harken-lieren, twee voor de runners, twee voor het grootzeil en twee voor de fokken of kite, de zevende is centraal gepositioneerd en wordt gebruikt om het C-board, vallen en andere lijnen te bedienen. Functionaliteit is van cruciaal belang bij het positioneren van de lieren op de juiste plaats en in de juiste hoek, om de beste efficiëntie en prestaties te bereiken. Net als bij een rubberboot zijn alle schoenplaten voor de deflector, cunningham en neerhouder aan beide zijden van het jacht geplaatst, zodat ze gemakkelijk toegankelijk zijn voor de grootzeiltrimmer. De lijnsystemen zijn bedekt met twee verwijderbare panelen, licht en duurzaam dankzij enkele unidirectionele verstevigingen. Het paneel op het voordek bedekt de intrekbare boegspriet en het retrievercircuit, terwijl het tweede carter achter de mast alle andere circuits en restricties afdekt die de stoppers vervangen. Het hoofdidee achter de verwijderbare panelen komt voort uit de wens om een schoon dek te hebben en de meeste bedieningselementen buiten de boot te houden, waardoor er een drogerinterieur overblijft; het garanderen van de traditionele veiligheidsfilosofie van Nautor Swan en tegelijkertijd gemakkelijke toegang voor onderhoud.

ZEILEN
De nieuwe ClubSwan 36 is een innovatief high-performance jacht dat is ontwikkeld met behulp van alle ervaring van Nautor’s ClubSwan Division en de gedetailleerde hydrodynamische en CFD-studies van Juan Kouyoumdjian in een tijdloos authentiek ontwerp. We werken met de meest gekwalificeerde experts die beschikbaar zijn en volgen een diepe toewijding om de grens te vinden tussen een ongelooflijk snelle romp, dankzij de nieuwste beschikbare technologie, en onberispelijke handling onder alle omstandigheden. De ClubSwan 36 lijkt op een moderne supercar, waarmee je uitzonderlijke grenzen kunt bereiken met totale controle. De buitengewone sensatie van surfen met een snelheid van meer dan 20 knopen in totale veiligheid moet je ervaren om te geloven. Met de ClubSwan 36 kan een amateurzeiler extreme prestaties bereiken terwijl hij in strenge concurrentie met het strikte One Design racet.


SPECIFICATIES

LOA 10.99 m 36 ft
LWL 10.64 m 34.91 ft
Beam max 3.60 m 11.8 ft
Draft 2.75 m 9 ft
Displacement Measurement2.720 kg 5.996 lbs
Displacement Sailing 3.390 kg 7.474 lbs
Ballast 1.104 kg to 1.111 kg 2.434 lbs to 2.449 lbs
Combustion engine by Nanni Diesel10.3 kW @3600 rpm [14 cv]
Electric engine by Torquedo10.0 kW powered by BMW

 


CLUB SWAN 36 Brochure
CLUB SWAN 36 Informatie aanvraag